29 Ocak 2010 Cuma

Dans & Tiyatro Kardeşliği

Muhteşem bir akşam yaşadım bugün. Muhteşem de sanırım yetersiz kalıyor. Bence (Benim gibi düşünen herkes böyle düşünür.) her muhteşemde küçük, mini minnacık hatalar vardır, bu akşamki gösteri de böyle bir muhteşemlikteydi işte.


Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Devlet Halk Dansları Topluluğunu biliyorsunuz sanırım. İşte bu "harika" topluluk güzel bir iş yapıyor bu günlerde... Güzel bir gösteri... İlgilenenler bilir, bildiğinizi biliyorum :)


Bu akşam gidip göreyim dedim, ne var ne yokmuş... Herkes konuşuyor, herkes bir şeyler diyor ben de diyebileyim artık dedim. Gittiğime pişman olmaktan korkuyordum açıkcası... Soğuk bir Ankara akşamında düştük yollara. Aman Allah'ım ne kadar güzel bir park olmuş bu Gençlik Parkı öyle! İlk defa gittim, güzeldi... Beğendim. Sanırım sevgili (!) belediye başkanımızın en beğendiğim işi bu, uzun zaman için!


Bir tane bile fotoğraf çekinemeden geldim, o ayrı...


Gösteri başlamadan önce biletsiz sanıp elimi kolumu sallayarak girecek oldum. Meğerse tam 10 liraymış. Bir öğrenci için çok para. O para ile Telekom'un herhangi bir derbi maçına da gidilebilir, üzerine bir lira daha ekleyip onluk EGO alabilirim en öğrencisinden, Olgunlardan en korsanından iki roman alırım, Dost'tan en orjinalinden bir kitap alırım... Alırım da alırım... Ama o gösteriye gitmezdim... Ama iyi ki de gitmişim :)


Gösteri ihtişamlı bir müzikle başladı, öyle devam etti ve yine o ihtişamlı müzikle bitti. Muhteşemdi müzikler, uzun zamandır böyle güzel müzikleri canlı canlı dinlemek de nasip olmamıştı.


İzmir, Elazığ ve Van (Yanlış hatırlamıyorsam.) görelerine ait hikayeler ve dansları... Muhteşemdi! Sololar, anlatım tarzı, şarkılar, oynayanların eğlenen halleri... İzlenmeye değerdi.


Söylemeden edemem, böylesi güzel bir kurumun böylesi güzel organizasyonlara imza atması çok güzel. Ankara'da yaşıyor olmasanız da bir gün izlersiniz umarım. Çünkü izlenmeye değer, emin olun. Ankara'da oturan başkent ahalisi, size sesleniyorum: gidin ve görün neler oluyor Muhsin Ertuğrul Sahnesinde ;)


NOT :İnternette gezerken en beğendiğim bölümün fotoğrafını buldum sizler için :)