8 Temmuz 2012 Pazar

Kadından Kentler

Merhaba KPSS'den çıkmış masum mezun. Merhaba yaz tatilinden gelmiş ve Selim Temo'nun Süleyman'ına dönmüş zengin insan. Merhaba tatile gidemeyen emekli ya da geriye kalan işsiz kardeş, sana kardeş dedim çünkü ben de aynı haldeyim. Merhaba şu an yeni bir şiir üzerinde çalışan yüce ruhlu şair. Merhaba Güneydoğu sıcağında çalışmak zorunda olan dizi emekçileri. Merhaba dünyadaki bu yazıyı anlayamayan kalabalık insan ordusu. Merhaba Amasya'daki üç kiremit demeti. Merhaba ben.
...
Küçükken adının tekerleme gibi olması dolayısıyla bir sempatim vardı Murathan Mungan'a. Sonraları sanal dünyadan yazılarını okur oldum, sitesindeki yazılardan vs. İnternet dışında ilk kez okudum sevgili dostumu. Dost diyorum çünkü kitabı okurken o yumuşacık dil aldı götürdü beni anlattığı diyarlara. Gözlerim kelimeleri okurken sanki yaşlı bir dedenin sakin sakin sesinden bir öykü dinler gibiydim. Huzurlu bir dili vardı sonuç olarak. Tanışmak bu kitaba kısmetmiş, mutlu oldum.
Öykülerin geçtiği iller kitabı daha hızlı okuma hevesi uyandırıyor insanda. Amasya, Diyarbakır, Samsun, Çanakkale... Çoğu öykünün geçtiği yerleri görmüş olmak tanıdıklık sağlıyor. Bir de o sakin, okşar gibi anlatım.
...
Kitaba başlayalı iki gün olmuştu zaten. Bazı kitaplar geç bitsin diye yavaş okunur.
Değerli bir dostum (Dostun değersizi olur mu?!) KPSS'ye gireceğini ve ona eşlik edip edemeyeceğimi sormuştu. Sabahın köründe iki kitap aldım yanıma, düştüm yollara. Gazi Güzel Sanatlar'ın bahçesinde saatlerce kitap okumak güzel oldu. Murathan Mungan'a o bahçede veda ettim, şimdilik.
...
Hayatımda şimdi onlarca kadın daha var. 

1 yorum:

  1. Hımm...bazı yazarlara,kitaplarına nedense merak ettiğin halde hemen ulaşmıyorsun,her şeyin bir zamanı mı var ne :p

    çok güzel bir giriş olmuş bu arada ,kitaptan değildi sanırım.

    YanıtlaSil