12 Aralık 2011 Pazartesi

Süper İyi Bir Gün - Üç





Sevdalar uğrar
İner vadiye
Kelebekler konar
Gönlündeki o güzel çiçeğe...



Fark etmeden hayatınıza dahil olan yeni güzellikler, yine siz farkında olmadan sizi alır götürür dünyada henüz görmediğiniz o güzel yerlere. Ki aşık olunca midenizde uçtuğunu sandığınız kelebekler yalnızca birer heycan kıpırtısı değildir, vardır onlar görene. Görmeyen zaten aşık değildir ki.

Yeşilden toprak
Rengi göze
Nehirleri bilir
Yağmur akıp gider kalbine.



Yağmurlar sadece vadilerde birleşip nehirlere akmaz. Bazen "son gece" hatrına bomboş ve bembeyaz bir yatakta sarılmış iki beden o gözyaşlarını kalbe akıtır. Nasıl ve neden aktığının bir anlamı olmadığı o yağmurlar varlıklarıyla "bir şeylere" isim verirler, önem verirler.
Ne kadar şükretsen az.

Lavanta lavanta
Öperken kokar senin her yerin.



İnsanların kokuları vardır burunlarınızda. Yağmurdan sonraki toprağın kokusunu nasıl yeni doğmuş bir bebek bilmezse her insan da aşkın kokusunu bilemez. Beklememek gerek. Yağmurların aktığı kalplerin kokusu... Oh mis. Seneler sonra nerede koklarsan kokla o ilk koku gelir aklına. O bembeyaz yatak ya da bomboş oda...

Lavanta lavanta
Duramaz odalarda
Yayılır sokaklara

Kokulardan kalan aşkları kolumuza takıp götürürken her yere bir yandan da kimse duymasın, bilmesin isteriz. Saklarız herkesten, gizleriz. Bomboş odalarda kaldı sandığımı umutlar gözümün içinde, kalbimizin köşesinde gezer durur bizimle. Kim bilir belki bir gün yine o kalbe yağmur olur gelir...


Tenindir mermer
Sütun abide
Tutkulardan bir not düşer
Bizim aşk tarihine.



"Aşk dediğin nedir ki?" demiştim aylar seneler önce. Aşk dediğin neymiş yeni yeni keşfederken yirmi bir yaş çok geç değil diyorum, ama geç. Yirmi bir sene nasıl durdum ben böyle buz gibi kalple? Yirmi bir sene nasıl nefes aldım bu yürekle... Tuhaf.

Güneştir aklın
Acı halime
Batınca koynuma girer gece
En güzel haliyle 



Bomboş odalar, bembeyaz yataklar, yirmi bir yaşlar... Gece olunca her şeyin üzerini örten karanlık yıldızlarla anlam bulur yeniden. Kıpır kıpır görünen bir şehir manzarasında en güzel hali ile belirir umutlar. Umut aşk değil mi?

Şarkıyı duymak isteyenlere: Kargo ve Mirkelam - Lavanta http://fizy.com/tr#s/1f9xb8

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder