3 Aralık 2011 Cumartesi

İnsan İlişkileri Üzerine Bilmem Kaçıncı Yazı

Ahkam kesmek değil derdim.
Yalnızca bir soru var aklımda: İnsanlarla olan (her türlü) ilişkimizde ne kadar dengeliyiz?
Geçenlerde fark ettiğim bir şey bu soruyu sormama sebep oldu. Ben sinirliyken sadece sinir duygusu hissettiğimi sanıyordum ama öyle değilmiş. Sinirliyken durup bir düşündüm; şu an sevgi duygum var mı acaba diye. Aman Allah'ım dedim, varmış. Sinirliyken bile birilerini sevebiliyor olmak ne de güzelmiş. Bu duyguyu da diğer kutsal duygular gibi bana yaşatana sevgiler olsun.
Sorun bu soruyu kendinize.
Sonra da nasıl yaşıyorsanız öyle yaşamaya devam edin.
Ben bu aralar insan ilişkileri üzerine düşünürken bu denge, tutarlılık konuları üzerine yoğunlaşmış durumdayım. "Entelektüel bir bohemlik içinde"lik taslayandan tutun da hayattan bütün amaçlarında ters köşe olmuşlarına dek tek tek sorguluyorum hayatları. Bir de soru var kafamda "Dostlarına zarar veren insanlara, insanlar nasıl dost diyor?"
Yok benim aklım almayacak bu işi a dostlar.
Bu arada: Seneye eylül-ekim gibi evleniyorum. Falımda çıktı. Sevgili H.'nin fallarına güveniyorum. Gözümdeki iltihabı tutturdu çünkü.
Bu arada (2) 2011'ın son ayındayız ve birkaç gün sonra 2011 değerlendirmesi ile karşınızda olacağım. Beni izleyin anacığım.
Ama tabi bi sorun: Ne kadar tutarlısınız?

2 yorum:

  1. kazık yersin,kazık atarsın.ağlarsın üzülürsün kahredersin,vicdanın sızlar,bi korku suçluluk hissedersin böyle böyle düşünürsün insanlığın zayıflığını,anlarsın işte birşeyleri :) şaşırmayacaksın hiçbirşeye ;) öptüm yavrum

    YanıtlaSil
  2. asıl sıkıntı tutar ya da tutmaz_da değildir kanımca ; nefretle sevgi aynı duygudur demişti birisi... inanılmaz ama gerçek... aynen böyle söyledi... ister istemez düşündük... bunun tek çözümü var , alemde herşey zıttıyla kaimse savaş kaçınılmaz... bu da öyle midir?! yani ; ya nefret sevgiye yahut sevgi nefrete galebe çalacaktır dersek bi taraf olmak zorunda kalırız... cemil meriç'i anmak gerekir burda : "objektiflik namussuzluktur" diyen oydu yanlış hatırlamıyosam... duygusuz bir insana yaşıyor diyemeyiz o halde bu eşitliği "GÜZEL,İYİ VE DOĞRU" bi şekilde bozmak gerekirse elimizde merhamet denen bi duygu var... ister sevgiden yana kullan istersen nefretten yana... sana kalmış ;) tutmazları tutulur kılar mı bilmem... muhabbetle :)

    YanıtlaSil